Høje-Taastrup Idrætsteam
 • Pressemeddelse:

  Svømmehal får nyt vandbehandlingsanlæg og lukker tilbygning

  Taastrup Svømmehals tilbygning med 50 meter-bassin (hal 2) lukkes fra lørdag den 19. maj, så anlægget til vandbehandling kan blive skiftet.

  Efter rådgivning fra Teknologisk Institut vælger Høje-Taastrup Kommune at udskifte anlægget til vandbehandling i tilbygningen til Taastrup Svømmehal. Ifølge rapporten, som er udført på baggrund af en lang række målinger, er det nødvendigt for at opnå et mere optimalt indeklima.

  ”Vi meldte ud i januar, at vi ville se på vandbehandlingsanlægget, når ventilationsanlægget var bragt i orden. Vi har derfor bedt Danmarks Teknologiske Institut (DTI) om at undersøge indeklimaet og har modtaget en meget grundig rapport, som anbefaler, at vi udskifter vandbehandlingsanlægget. Den anbefaling har vi valgt at følge. Vi håbede, at forbedringen af ventilationen i svømmehallen ville løse de problemer, som nogle medarbejdere og gæster har oplevet med dårligt indeklima, men for at opnå et optimalt indeklima også på den lange bane vælger vi at følge Teknologisk Instituts anbefaling om at udskifte vandbehandlingsanlægget”, siger Jørgen Lerhard, direktør i Høje-Taastrup Kommune.

  Det er ikke endelig afklaret, hvornår hal 2 åbner igen, og det vil blive meldt ud så snart, en dato ligger fast.

  Brugere får tilbudt andre løsninger

  Lukningen af hal 2 vil naturligvis berøre hallens gæster. Aktiviteterne bliver samlet i hal 1, hvor åbningstiderne til gengæld bliver udvidet. Foreningsbrugerne og skolerne vil blive tilbudt nye tider i hal 1.

  Brugerrådsformand og formand for svømmeklubben Swim Team Taastrup (STT) Helle Cornelius-Knudsen glæder sig over, at anlægget til vandbehandling nu skiftes, så der én gang for alle kommer styr på teknikken i den nye hal: ”Det giver naturligvis nogle forstyrrelser for alle svømmehallens gæster. STT’s elitesvømmeres forberedelser til DM langbane bliver påvirket af lukningen, fordi de nu må nøjes med at træne på kortbane hen over sommeren. Når det er sagt, er det jo det bedst tænkelige tidspunkt at få forholdene bragt i orden, så vi forhåbentligt kan blive klar til sæsonstart hurtigst muligt efter ferien”, siger Helle Cornelius-Knudsen. 

  Sommerperioden er traditionelt ”lavsæson”, så en del foreningsaktiviteter er allerede gået på sommerferie.

  For yderligere oplysninger kontakt:

  Peter Christensen, Idrætsfaglig leder, Høje-Taastrup Kommune, mobil: 2020 4754.